FAQ

 • Hoe werkt myTaste.be?
  myTaste.be combineert recepten van toonaangevende receptenwebsites in Nederland/België met recepten van receptenbloggers die zich bij ons aanmelden en hun recepten op onze index zetten, die we ophalen via RSS-feeds. Een bezoeker van myTaste.be kan in onze zoekmachine een bepaald recept zoeken en krijgt dan in de zoekresultaten recepten van alle belangrijkste receptenwebsites en -blogs te zien. Hij of zij kan dan erop klikken om naar de receptenwebsite of -blog te gaan en daar het volledige recept te lezen. Met andere woorden, myTaste.be is een gespecialiseerde zoekmachine voor recepten.
 • Waarom lijkt het of ik minder bezoekers heb dan er in werkelijkheid zijn?
  We tellen alle unieke IP-adressen van de laaste zeven dagen. Andere websites tellen alle unieke bezoekers maar niet alle unieke IP-adressen.
 • Wanneer gaat u mijn blog verifiëren?
  We bezoeken handmatig alle nieuwe blogs, daarom kan het tussen 1 en 14 dagen duren voordat uw blog zichtbaar is op onze website.
 • Hoe worden de blogs gerangschikt op de lijst met Topblogs?
  De blogs in de lijst met Topblogs worden gerangschikt op basis van vier criteria: 1- Totaal aantal recepten (15%) 2- Aantal recepten bijgevoegd in de laatste zeven dagen (15%) 3- Totaal aantal bezoekers sinds de blog is aangemeld (35%) 4- Aantal bezoekers in de laatste zeven dagen (35%). De blogs worden gerangschikt op basis van elk van deze criteria apart. Voor elk van deze criteria krijgt de blog met het beste resultaat 10 punten en de blog met het slechtste resultaat krijgt nul. De andere blogs krijgen dan hun punten toegewezen op basis van een eenvoudige lineaire interpolatie. Nadat de vier criteria zijn berekend, worden ze met de bovenvermelde percentages gewogen om zo tot de definitieve score te komen.
 • Als ik mij met mijn receptenblog aanmeldt bij myTaste.be, kan ik dan op een later moment beslissen om de website te verlaten?
  Ja, uiteraard. U hoeft dan alleen een e-mail te sturen naar info@volrecepten.be om ons te laten weten dat u niet langer uw recepten op onze index wenst.
 • Als ik merk dat de recepten van mijn blog zonder mijn toestemming op uw website staan, wat kan ik dan doen?
  Als je mogelijk materiaal ontdekt dat van jou is en zonder je toestemming door anderen is gebruikt, verwijzen we je naar de uitgever van de website of blog die jouw materiaal bevat. Op myTaste koppelen we alleen naar recepten van andere mensen en kunnen we geen wettelijke aansprakelijkheid aanvaarden voor materialen die op externe websites zijn gepubliceerd. Om in contact te komen met de mensen die verantwoordelijk zijn voor de publicatie van jouw materiaal zonder jouw toestemming, adviseren we je op "Recept bekijken" te klikken op de website van myTaste en de contactinformatie op te sporen op de website waar je naartoe wordt geleid (d.w.z. de website die jouw materiaal heeft gepubliceerd).
 • Als ik mijn blog toevoeg, gaat u dan mijn content gebruiken?
  Ja, in een bepaalde mate zijn we verplicht dit te doen. Om uw recepten correct in de zoekresultaten te kunnen weergeven, moeten we delen van de titel van uw recept, een klein deel van de hoofdtekst en de eerste afbeelding die u erbij hebt gezet, gebruiken. We halen al deze informatie op van de RSS-feed van uw blog en koppelen deze dan direct aan uw bericht met het recept. We gebruiken nooit de volledige content en om het volledige recept te lezen, moet de bezoeker naar uw blog gaan.
 • Wat is die 'widget' die ik aan mijn blog zou moeten toevoegen?
  Deze 'widget' bevat html waarmee we het verkeer naar uw blog kunnen meten om te weten welke onze topblog is. Om gewoon uw recepten op onze index weer te geven, is het niet nodig om de widget toe te voegen. Als u echter wilt dat uw blog op onze Toplijst verschijnt, dan dient u de widget toe te voegen. De widget bevat ook een link naar myTaste.be, zodat uw bezoekers de oorsprong van de badge kunnen weten.
 • Waarom zou ik mij met mijn receptenblog willen aanmelden met myTaste.be?
  myTaste.be is een manier om relevant verkeer naar buw blog te leiden. Vele van onze gebruikers gaan direct naar myTaste.be om recepten van receptenwebsites en -blogs te zoeken. We leiden elke dag duizenden bezoekers door naar receptenbloggers en -websites.
 • Waarom verschijnen niet al mijn recepten op uw website?
  We indexeren de recepten via de RSS-feed en kunnen alleen die recepten ophalen die daar zichtbaar zijn. Elke blogger heeft de mogelijkheid om te kiezen hoeveel berichten zichtbaar zijn in de RSS-feed, en vaak wordt dit aantal ingesteld op tien berichten. We raden aan dat u de RSS-feed zo instelt dat zo veel mogelijk recepten in uw RSS-feed zichtbaar zijn, zodat we meer recepten kunnen indexeren.