Huevos con verduras al horno
Jantje-1
Jantje-1

Huevos con verduras al horno

 • Geef dit recept een waardering!
 • Jouw waardering
Algemene waardering 0 0 waarderingen

Ingrediënten

 • 4 courgette
 • aubergine 
 • groene paprika 
 • 1/2 rode peper (paprika) 
 • ui 
 • een paar takjes bieslook 
 • een paar takjes peterselie 
 • 25 kerstomaatjes (kunnen 2-3 rijpe tomaten zijn) 
 • Zout 
 • extra vergine olijfolie 
 • gedroogde aromatische kruiden (Provençaalse kruiden) 

Instructies

  1.- We bereiden de tomaten voor om ze te blancheren; We zetten een pot met veel water om te verwarmen, terwijl we aan het verwarmen zijn, maken we kruisvormige sneden aan de basis van elke cherrytomaat.

  Als het water kookt, voegen we de tomaten toe en we hebben ze ongeveer 5 - 10 seconden op lage temperatuur, daarna doen we ze in voldoende koud water en laten we ze uitlekken, we verwijderen de schil en snijden ze doormidden.

  2.- We wassen de paprika en verwijderen de zaadjes, snijden hem in niet te grote en niet te kleine stukjes en leggen hem dan op de bak waar we gaan bakken, we snijden ook de rode paprika in reepjes, schillen hem en snijden hem dan het in stukjes van dezelfde grootte, ongeveer hetzelfde als groene paprika.

  3.- We schillen de aubergine en snijden hem vervolgens in stukjes van ongeveer dezelfde grootte als de paprika's, zodra dit klaar is, leggen we hem op de bakplaat, schillen we de courgette gedeeltelijk, snijden we hem af en verwijderen deel met zaden uit het centrale deel.

  Dan snijden we het ook in stukjes en zetten we het samen met de rest van de ingrediënten.

  4.- We schillen de ui en snijden hem ook in kleine stukjes die we ook bij de rest van de ingrediënten doen, we hakken de knoflook vaak fijn en leggen deze op de schaal, als we de groenten klaar hebben voegen we zout naar smaak toe.

  De aromatische kruiden en ongeveer 2 eetlepels extra vierge olijfolie mengen we met onze handen goed en daarna voegen we de tomaten toe en mengen nog wat, bedek de bak met aluminiumfolie om stoom op te wekken en koken de groenten.

  5.- We nemen de schaal mee naar de oven en bakken met de voorverwarmde oven tot 200 ºC (390 ºF) met warmte op en neer en met een ventilator als we die hebben; Bak gedurende 30 minuten op 200ºC.

  Daarna halen we de bak uit de oven en maken we met een lepel ruimte om het eiwit in elk eiwit te doen, we doen een snufje zout op elk wit en bewaren de dooiers voor later.

  6.- We nemen de bak terug naar de oven en op dezelfde temperatuur 200ºC (390ºF) met warmte op en neer met een ventilator als je die hebt; Bak 12 minuten op 200ºC, ondertussen hakken we de peterselie en bieslook vaak fijn, die we bewaren voor later.

  Haal na die 12 minuten bakken de bakplaat uit de oven en maak een kleine ruimte in elk wit en leg het eigeel op elk wit dat al gestremd is.

  7.- We nemen de bak terug naar de oven en op dezelfde temperatuur 200ºC met warmte op en neer met een ventilator als je die hebt; Bak nog ongeveer 3 minuten.

  Als die tijd is verstreken, halen we de schaal uit de oven, verdelen we de gehakte peterselie en bieslook erover, sprenkelen er een scheutje extra vierge olijfolie over en klaar om te genieten.

Opmerkingen

Log in of Registreren om een commentaar te schrijven.